Bågskytte slot – Robin Hood

Robin Hood och hans glada trupp i Sherwood-skogen har alltid varit en populär saga som återberättats år efter år. Man såg lätt upp till denna hjälte som myntade uttrycket”stjäla från de rika och ge till de fattiga” och hans gudomliga hantering med pilbågen. Berättelsen om hur Robin Hood vann tävlingen i bågskytte genom att splittra en pil mitt itu känner nästan alla till och det är också på grund av denna myt som bågskytte fick en ökad popularitet under 90-talet. Många spel har skapats sedan dess där man kan använda pilbågen.

NetEnt släppte 2011 en videoslot baserad på denna legendariska figur, hur mycket var en hyllning till denna berättelse och hur mycket var en parodi?

Upplevelse

För en videoslot är det förväntat att kvalitén på grafiken ska vara av riktigt bra, detta uppfylls direkt redan vid första anblicken när man får se en animerad sekvens på när Robin Hood och hans grupp stjäl en kista från ett par rustnings klädda soldater. Det är oerhört stämningsfullt och man lever lätt in sig i denna värld. Efter scenen där Robin Hood delar ut skatter till de fattiga är man redo för att vinna stort.

Funktioner

Robin Hood – Shifting Riches är en videoslot som består av 5 hjul med 3 rader och upp till 20 vinstlinjer med en maximal insats på € 100. Dess unika speldrag är de skiftande hjulen, varje gång du vinner så flyttas alla hjul ett steg till höger. Det hjulet som tidigare var längst till höger försvinner och ett nytt hjul introduceras längst till vänster. Bara det nya hjulet snurras, vilket gör det enklare att vinna igen, utöver det så ökas multiplikatorn för bonusen för varje vinst du får på raken upp till fem gånger din ursprungliga vinst.

Denna videoslot har också wild- och free spin-funktioner, wild-symbolen är inget speciellt medans free spin är något som unikt. Varje gång du får en free spin-symbol med en skattpåse så sparas det i en kista som finns längst ner under varje hjul. När du samlat in fyra påsar för en kista så kan du aktivera free spin, värdet på free spin beror på vilken insättning du gjorde när du fick skattpåsarna, och du får ytterligare en symbol som fungerar som wild, vilket ökar chansen för vinst ytterligare.

Sammanfattning

För dig som gillar Robin Hood och enarmade banditer är detta spel för dig, NetEnt har lyckats med att ta fram Robin Hoods karaktär i en visuell färgrik värld. Spelet har ett starkt intro som drar in en och de unika funktionerna får en att stanna kvar och spela en lång tid.