De bästa bågskyttespelen

För dig som inte har möjlighet att testa på bågskytte i verkligheten går det alltid att prova på i spel. Det är dock vanligtvis i våldsamma sammanhang där man använder bågskytte för att slåss eller för att besegra en fiende, trots detta kan det vara ett roligt tillfälle att testa på ifall man kan bli den nya Robin Hood, vilket NetEnt även gjort en videoslot på.

Shadow of the Colossus

I detta spel handlar det om att besegra gigantiska jättar med det lilla du har, ett svärd, en häst och en pilbåge. Det är ett pusselspel i en vacker värld med otroliga miljöer där du måste klättra upp på jättar eller skjuta på specifika svagpunkter samtidigt som du försöker att inte bli till mos när jättens fot stampar ner på dig. I majoriteten av spelen är dock bågen inte särskilt användbar, särskilt mot första jätten känner man sig hjälplös när man försökt hugga jättens fot eller pricka monstret ansikte med pilar till ingen nytta. Det är dock det som gör spelet så speciell, genom att använda det lilla du har måste du klura ut hur besegrar dessa giganter, alla har sina unika svagpunkter. De flesta svagpunkterna hittar man genom att klättra upp på jätten och hugga med svärdet men de momenten när du kommer på att du måste använda pilbågen och du prickar målet känns euforisk.

Wii Sports Resort

Detta spel från Nintendo lanserades 2009 tillsammans med Wii MotionPlus som man kunde koppla in i sin handkontroll för bättre känslighet. Spelet innehållet ett antal olika sportgrenar som man kan testa på från kanotpaddling och basket till bordstennis och bågskytte.

Bågskytte i detta spel är det närmsta alternativet till den moderniserade versionen av sporten. Från hur du använder kontrollerna för att härma rörelsen för att spänna en båge och sikta till att träffa måltavlor formade som de i verkligheten. Känsligheten som kontrollen ger är väldigt realistiskt och är du darrhänt märks det tydligt av när du siktar.För dig som är ute efter att prova på bågskytte utan att behöva involvera dig i den våldsamma genren är detta spelet det bästa alternativet.

The Last of Us

I en zombie-infekterad värld spelar du karaktären Joel som försöker överleva kaoset som uppkommit. Du måste slåss mot monster, gömma dig från galna människor och i värsta fall döda folk som vill dig samma sak. Likt en klassisk zombie-survival så får du tillgång till ett stort utbud med vapen, bland annat en pilbåge som du kan använda ifall du vill förbli oförmärkt. Vapnet är ett av de långsammaste alternativen du har och dess krökta projektilbana gör det ibland svårt att träffa sitt mål.

Joels kompanjon Ellie, använder för det mesta en pilbåge och när du spelar ur hennes perspektiv märker du hur farligt och effektiv detta vapen kan vara. En av de bästa användning av pilbågen i spelet är vid en specifik scen där du måste ut i naturen och fälla en hjort för att Joel är skadad. Hela jaktsekvensen innehåller många moment som en bågskytt kan känna igen sig vid.